Polityka prywatności

INFORMACJA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

  1. Administrator Serwisu www.znanytrener.pl oraz kont pocztowych korzystających z domeny znanytrener.pl przykłada szczególną wagę do ochrony Państwa prywatności i przetwarza Państwa dane zgodnie z obowiązującym prawem, a w szczególności z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) znanym popularnie pod skrótem RODO.
  2. Administratorem Państwa danych osobowych jest Kamil Hejna prowadzący działalność gospodarczą pod firmą OCO RUN Kamil Hejna, ul Skłodowskiej-Curie Marii 62, Bydgoszcz 85-733, z którym mogą się Państwo kontaktować również poprzez formularz kontaktowy.
  3. Państwa dane osobowe mogą być przetwarzane w następujących celach:
    1. realizacji umowy: wykonania umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną, zgodnie z regulaminem Serwisu (w szczególności: rejestracja w Serwisie, utworzenie profilu, publikacja ogłoszeń trenerów lub obozów) – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO
    2. wypełnienia obowiązków prawnych, w szczególności z zakresu prawa podatkowego – art. 6 ust. 1 lit c RODO
    3. w uzasadnionym interesie nas jako Administratora danych oraz podmiotów trzecich tj. dla zapewnienia prowadzenia korespondencji, zwalczania nadużyć w korzystaniu z Serwisu, dla celów analitycznych, zapewnienia lepszego doboru treści wyświetlanych w Serwisie, marketingu bezpośredniego produktów i usług Administratora osób trzecich (w tym poprzez wykorzystanie plików cookies), dochodzenia i obrony przed roszczeniami oraz zapewnienia możliwości wykazania postępowania zgodnego z prawem, w szczególności z RODO – art. 6 ust. 1 lit. f RODO
    4. marketingu bezpośredniego oraz dla celów analitycznych, w przypadkach, w których nie jest to oparte o uzasadniony interes Administratora – na podstawie Państwa zgody – tj. art. 6 ust. 1 lit. a RODO.
  4. Państwa dane będą przekazywane innym podmiotom wyłącznie w związku z realizacją usług na rzecz Państwa. Mogą to być w szczególności: osoby zatrudnione u Administratora, dostawcy usług w zakresie hostingu, poczty elektronicznej, firmy pocztowe i kurierskie, firmy transportowe, dostawcy oprogramowania w szczególności niezbędnego do obsługi sprzedaży w Serwisie, firmy zapewniające obsługę, operatora płatności on-line, podwykonawcy Administratora, a także dostawcy usług prawnych oraz księgowych.
  5. Jeżeli dokonali Państwo u nas zakupu lub skorzystają z naszych usług, Państwa dane będą przetwarzane do czasu przedawnienia związanych z tym wzajemnych zobowiązań cywilnoprawnych oraz podatkowych. Państwa dane osobowe związane z korzystaniem z plików cookies będą przetwarzane do czasu ich usunięcia z Państwa urządzeń lub zablokowania w ustawieniach przeglądarki. Dane osobowe przetwarzane w związku z wysłaniem zapytania za pośrednictwem formularza kontaktowego, przetwarzane będą przez okres 1 roku chyba, że podlegać będą dalszemu przetwarzaniu w sytuacji, o której mowa w zd. 1. Państwa dane przetwarzane w oparciu o udzieloną zgodę, będą przetwarzane do czasu jej wycofania.
  6. Mają Państwo prawo dostępu do swoich danych i ich poprawiania.
  7. Mają Państwo prawo do żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych w przypadkach, o których mowa w art. 17 i 18 RODO (w szczególności, gdy uważają Państwo, że dane przetwarzane są niezgodnie z prawem.
  8. W przypadkach, w których Państwa dane przetwarzane są w celu realizacji naszego uzasadnionego interesu lub w interesie publicznym, mają Państwo prawo wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania: w każdym przypadku, gdy przetwarzanie odbywa się dla celów marketingu bezpośredniego oraz ze względu na Państwa szczególną sytuację, w pozostałych przypadkach.
  9. W przypadku przetwarzania danych na podstawie Państwa zgody, mają Państwo prawo do jej cofnięcia w każdej chwili, bez wpływu na legalność wcześniejszego przetwarzania.
  10. W przypadku Państwa danych przetwarzanych w systemie informatycznym w celu realizacji umowy, mają Państwo prawo do otrzymania kopii swoich danych w powszechnie używanym formacie, a także przekazania ich do innego wskazanego administratora.
  11. Jeżeli uważają Państwo, że Państwa dane przetwarzane są niezgodnie z prawem mogą Państwo skontaktować się z nami celem wyjaśnienia pod adresem e-mail: kontakt@znanytrener.pl lub wnieść skargę bezpośrednio do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  12. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, jednak jest niezbędne do zawarcia i realizacji umowy z Państwem oraz pełnego korzystania ze wszystkich funkcji Serwisu.

INFORMACJA O PLIKACH COOKIES

  1. Pliki cookies (ang. ciasteczka) to niewielkich rozmiarów pliki tekstowe zapisywane na Państwa komputerach lub urządzeniach mobilnych, a następnie pobierane z nich podczas kolejnych wizyt w naszym Serwisie. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na Państwa urządzeniu oraz unikalny numer.
  2. Stosowanie przez Administratora plików cookies zasadniczo nie powinno prowadzić do Państwa identyfikacji przez Administratora.
  3. W większości przeglądarka internetowa domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w Państwa komputerach lub innych urządzeniach. W każdym czasie mogą Państwo zmienić ustawienia przeglądarki, aby blokowała ona pliki cookies albo każdorazowo informowała o ich zapisaniu na urządzeniu, a także usunąć zgromadzone pliki cookies. Muszą Państwo jednak pamiętać, że ograniczenia w zakresie stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności naszego Serwisu.
  4. Serwis używa następujących rodzajów plików cookies:
    1. Cookies umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu oraz dostosowujące i optymalizujące Serwis pod Państwa potrzeby,
    2. Cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa kupującego, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania,
    3. Cookies zbierające informacje o sposobie korzystania ze strony podmiotów trzecich współpracujących z Administratorem.
  5. W Serwisie wykorzystywane są cookies sesyjne, ulegające skasowaniu po zamknięciu okna przeglądarki internetowej, jak i pliki cookies trwałe, zapisywane na określony czas w urządzeniach, za pośrednictwem których korzystają Państwo z Serwisu.
  6. Serwis wykorzystuje następujące funkcje pochodzące od podmiotów trzecich, które mogą prowadzić do pozyskiwania przez te podmioty Państwa danych, w tym poprzez umieszczanie na Państwa urządzeniach pochodzących od nich plików cookies:
    1. Google Maps to narzędzie dostarczane przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, służące do wizualizacji informacji geograficznych. W momencie korzystania z aplikacji Google Maps, Google zbiera, przetwarza i wykorzystuje dane na temat sposobu korzystania przez użytkowników z udostępnionych funkcji. Jeżeli użytkownik jest zalogowany przez konto Google, Google może łączyć zachowania użytkownika podczas przeglądania z innymi informacjami. Korzystanie przez Serwis z tego narzędzia może wiązać się z przekazywaniem Państwa danych na terytorium Stanów Zjednoczonych, jednak Google LLC przystąpiło do programu “Privacy Shield”, co oznacza stwierdzenie przez Komisję Europejską, iż podmiot ten zapewnia wymagany prawem obowiązującym na terenie Unii Europejskiej poziom ochrony danych osobowych. Więcej informacji na temat przetwarzania danych przez Google jest dostępnych w Polityce Prywatności Google: https://policies.google.com/privacy?hl=pl. Ustawienia odnośnie prywatności mogą Państwo zmienić w Centrum Bezpieczeństwa Google: https://safety.google.
    2. Google Analytics to dostarczane przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA narzędzie analityczne, które automatycznie gromadzi dane na temat sposobu korzystania przez użytkowników z Serwisu i odpowiada za tworzenie statystyk, które pomagają Administratorowi optymalizować budowę witryny. Korzystanie przez Serwis z tego narzędzia może wiązać się z przekazywaniem Państwa danych na terytorium Stanów Zjednoczonych, jednak Google LLC przystąpiło do programu “Privacy Shield”, co oznacza stwierdzenie przez Komisję Europejską, iż podmiot ten zapewnia wymagany prawem obowiązującym na terenie Unii Europejskiej poziom ochrony danych osobowych. W ramach ustawień plików cookies w przeglądarce, mogą Państwo zadecydować o niestosowaniu Google Analytics w Państwa przypadku. O szczegółowym zakresie przetwarzania danych mogą Państwo przeczytać pod adresem: https://support.google.com/analytics/answer/6004245.
    3. Google Tag Manager to narzędzie dostarczane przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, za pomocą którego Administrator kontroluje prowadzone kampanie reklamowe oraz sposób, w jaki korzystają Państwo z Serwisu. Narzędzie umożliwia także wyświetlanie Państwu reklam w innych miejscach sieci Internet, w oparciu o Państwa zachowanie w Serwisie (remarketing). Korzystanie przez Serwis z tego narzędzia może wiązać się z przekazywaniem Państwa danych na terytorium Stanów Zjednoczonych, jednak Google LLC przystąpiło do programu “Privacy Shield”, co oznacza stwierdzenie przez Komisję Europejską, iż podmiot ten zapewnia wymagany prawem obowiązującym na terenie Unii Europejskiej poziom ochrony danych osobowych. Mogą Państwo wyłączyć wykorzystywanie cookies do remarketingu pod adresem: https://adssettings.google.com.
    4. Google reCAPTCHA to narzędzie dostarczane przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, które służy zapobieganiu wykonywania pewnych funkcji w Serwisie robotom internetowym poprzez sporadycznego badania, czy zachowania użytkowników Serwisu nie noszą znamion zachowań robotów. W związku z korzystaniem z tej usługi, może dojść do ujawnienia Google LLC Państwa adresu IP. Korzystanie przez Serwis z tego narzędzia może wiązać się z przekazywaniem Państwa danych na terytorium Stanów Zjednoczonych, jednak Google LLC przystąpiło do programu “Privacy Shield”, co oznacza stwierdzenie przez Komisję Europejską, iż podmiot ten zapewnia wymagany prawem obowiązującym na terenie Unii Europejskiej poziom ochrony danych osobowych.
    5. Facebook Login to narzędzie dostarczane przez Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia (“Facebook”) umożliwiające korzystanie z Serwisu bez rejestracji, a przy identyfikacji użytkownika za pomocą jego konta w serwisie Facebook. W celu zalogowania się użytkownik zostaje przekierowany na stronę portalu Facebook, na której może się zalogować, podając swoje dane użytkownika. W ten sposób profil użytkownika w portalu Facebook jest łączony z Serwisem. Za pośrednictwem tego łącza automatycznie otrzymujemy informacje z portalu Facebook. Dalsze informacje na temat portalu Facebook i ustawień prywatności można znaleźć w wytycznych ochrony danych pod adresem https://pl-pl.facebook.com/about/privacy/update. Korzystanie przez Serwis z tego narzędzia może wiązać się z przekazywaniem Państwa danych na terytorium Stanów Zjednoczonych, jednak Facebook Inc przystąpił do programu “Privacy Shield”, co oznacza stwierdzenie przez Komisję Europejską, iż podmiot ten zapewnia wymagany prawem obowiązującym na terenie Unii Europejskiej poziom ochrony danych osobowych.
    6. Wtyczki portali społecznościowych Facebook, Instagram oraz Youtube, których zadaniem jest ułatwienie Państwu dzielenia się treściami zawartymi w Serwisie za pośrednictwem Państwa kont w tych serwisach (np. poprzez “polubienie” czy udostępnienie) oraz zapewniające dostęp do treści umieszczonych na tychże portalach bezpośrednio z poziomu Serwisu. Wtyczki te mogą również przyporządkowywać dane zbierane w trakcie Państwa wizyty w Serwisie do Państwa profili na w/w portalach. Aby temu zapobiec, powinni Państwo wylogować się z tychże portali przed wizytą na stronie. Szczegółów nt. postępowania z gromadzonymi danymi należy poszukiwać w politykach prywatności poszczególnych serwisów.